Hans Lidmanstipendiat 2003

Leif Milling har erhållit 2003 års Hans Lidmanstipendium om 10 000 kr. Motiveringen är som följer:

"Han får stipendiet för ett mångårigt skickligt fotografiskt arbete som bl.a. lett till unika bildspel, samt för boken 'Tusen vak - Drömfiske på Nordkalotten'. Där han i ord och bild, på ett lättsamt men ändå varsamt och kärleksfullt sätt, lyckats förmedla den glädje som vildmarksliv i Europas sista vildmark kan skänka."


När Milling i år kom ut med boken ”Tusen vak – Drömfiske på Nordkalotten” så var vi i stipendiekommittén av naturliga skäl väldigt nyfikna. En första bläddring avslöjade ett antal vackra fotografier av den överlägsna kvalitet som han också tidigare skämt bort oss med. Efter en ordentlig genomläsning så fann vi till vår glädje att också texten var av bästa klass.Läs och njut av stipendieutdelningen på Edsbyns bibliotek.

Se bilder från boken - Klicka på miniatyrerna!

Boken, ”Tusen vak – Drömfiske på Nordkalotten”, handlar naturligtvis om fiske, fiskekamrater och framförallt om den storslagna naturen på Nordkalotten. När man läser Millings bok frapperas man av den stora glädje han känner över att få vara med om allt det fantastiska som naturen erbjuder. Han lyckas dessutom överföra denna glädje till läsaren. Det är en fröjd att läsa boken!
Många av oss medelålders flugfiskare började en gång i tiden en livslång hobby inspirerade av Hans Lidmans fiskeskildringar. Leif Millings bok skulle kunna ha samma effekt. Varje ungdom i den dataspelsberoende generationen borde läsa den.