Boken om Hans Lidman är klar!

Den heter Längs stigarna med HANS LIDMAN, Från en tid då allt tycktes möjligt. En biografi.
Skriven av Göran Eriksson och Hans Malmsten och utgiven på Gidlunds förlag

Författaren och fotografen Hans Lidman (1910–1976) började skriva i en rad tidningar och tidskrifter på 1930-talet. Hans stora genombrott som författare kom fredens år 1945. Han skrev om resor och vandringar, om natur och människor, från början mest från hembygden Ovanåker i Hälsingland, senare allt längre bort. Nordkalotten fick en särskild plats i hans författarskap.
Hans böcker såldes i stora upplagor i de nordiska länderna under 50 och 60-talen. Hans Lidman var också folklivsforskare, journalist, redaktör, konstkännare och aktiv i en rad föreningar med anknytning till hembygd, natur och fiske. Böckerna om fiske blev kanske hans största framgång, men Lidmans böcker är svåra att genrebestämma därför att de innehåller en blandning av skönlitteratur, dokumentärer om människor och natur och hans egna tankar och upplevelser. Hans böcker har genom åren fascinerat många läsare och många myter har skapats om författaren själv.
Vem var han som skrev de vackra och ibland mörka berättelserna från Svartån och andra platser? Boken Längs stigarna med HANS LIDMAN berättar om hans bakgrund, om tiden han levde i och om folkrörelserna som präglade 1900-talet. Vi får följa honom från skolåren och ungdomsåren med många vandringar och fiskeäventyr i Hälsinglands skogar, hans möte med hustrun Clary och hans hårda arbete med att bli erkänd som författare. Boken som är på 416 sidor innehåller också en bibliografidel med det mesta som hittats av och om Hans Lidman.

Göran Eriksson, född 1945, är uppvuxen i Los i Hälsingland men bosatt i Västerås. Göran Eriksson var tidigare ledamot av Hans Lidman Sällskapets styrelse under nio år.

Hans Malmsten, född 1949, är uppvuxen i Söderhamn i Hälsingland men bosatt i Falun. Hans Malmsten var ordförande i Hans Lidman Sällskapet under 10 år.

Köper du den genom Hans Lidmansällskapet är den numrerad och signerad av författarna. Detta gäller endast de 250 första exemplaren. 
Så här gör du för att försäkra dig om att få ditt/dina exemplar av denna unika bok. Skicka en beställning per mail till dick.fransson@telia.com.  Betala sedan till vårt plusgiro 92 02 11-0. Märk betalningen med ditt namn. Vi kommer att leverera inom två veckor från gjord betalning.
Obs!!!  Boken kommer att finnas till försäljning vid årsmötet. Med reservation för slutförsäljning av de numrerade exemplaren.
Priset är endast 250:-/st.  Porto tillkommer för en bok  79:-, för två böcker 155:- och för tre 185:-.

Se en recension av boken i Dalademokraten:

http://www.dalademokraten.se/kultur/bocker/bortom-stigarna-barande-sjalens-vanda