Hans Lidmanstipendiat 2001

Vid det trevliga årsmötet 11/10 - 01, som hölls på Alfta Gästis, erhöll Tomas Ljung Hans Lidmansällskapets stipendium. På bilden ovan syns i tur och ordning Christer Stenberg (ordf.), Clary Lidman och Tomas Ljung (förf.) Tomas Ljung i berättartagen. En fängslande färd i ord och bild genom Dalarnas naturreservat.
Tomas Ljung fick stipendiet med följande motivering:
"för en rik och storslagen samling naturskildringar i boken 'Landet bortom tiden', en bok om naturreservat i Dalarna. En resa i tid och rum, gestaltad med djup kunskap om biologiska och historiska samband och en lyrisk hyllning till den svenska naturen, en hyllning som väcker längtan till strövtåg i markerna".


Läs den!

Att läsa "Landet bortom tiden" är som att ge sig ut på resa till märkliga och exotiska platser, platser som alla har en egen historia att berätta. Och ändå finner vi dessa miljöer så nära inpå, ja mitt ibland oss. Med sin enastående språkliga begåvning väcker Ljung läsarens nyfikenhet och längtan att få ströva på upptäcktsfärd i hans fotspår, till avkoppling, vila och eftertanke.